Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Trädgårdsarbete i januari?

19 Jan , 2020, 22.02 Clara Lindqvist

 

Eftersom det lär räcka före vi kan skrinna, skida och ordna picnic i solskenet på isen, så beslöt jag mig i dag i stället för att ta itu med trädgårdsarbetet. Och det gick ju bra; klippte bort gamla grenar,rensade i rabatter, klippte rönnpinnar och fixade till lite här och där. Märkte att det går väldigt bra att riva bort ogräs då allt bara är blött och ogräsena lossar hur bra som helst. Kändes som om jag skulle ha fått bonustid i trädgården.

Ofta är det så bråttom på våren. Eftersom jag jobbar i skolvärlden så är våren en hektisk tid och jag har alltid för lite tid för trädgården. Så nu fick jag ju helt extra härlig bonustid att arbeta i trädgården. Så i vår kommer jag att ha massor av tid för allt det där som jag egentligen vill göra i trädgården, och inte bara kratta, rensa och klippa; för det har jag ju nu gjort. Kan knappt vänta =)

Lite orolig för hur alla växter riktigt tänker nu om vädret. Såg att flere växter hade knoppar och gröna löv fanns lite här och där. Vad händer med dem ifall det nu sedan kommer en vinterperiod i alla fall? Oroligt har jag alla veckor tittat ifall tulpanlökarna skulle titta fram men dem har jag inte sett.

Sedan ser det fint ut med alla äpplen som blivit kvar i träden. Först har säkert många fåglar njutit av dem och nu är de som vackra dekorationer i träden.

Plötsligt när jag höll på där så tittade solen fram och det blev ett fantastiskt mönster på träden. Ovanligt.

Det här veckoslutet hade jag helt ledigt och först försökte jag fixa lite program men det passade inte riktigt för någon. Och jesses vad jag har fått gjort ;besökt äldre släktingar, fixat i trädgården, hittat gamla stickprojekt, städat i lådor m.m.

Och då insåg jag att detta veckoslut var för mig som mina barns ” ha tråkigt vecka ”. När våra barn var små så tyckte jag att särskilt somrarna blev så hektiska så jag införde en vecka då vi inte skulle göra något annat än att vara hemma. Det var inte så populärt men jag var envis. Jag hoppades att de skulle börja leka bara jag gav dem tid till det. Och så gick det. Några dagar marrade pojkarna och ville åka hit och dit men sedan började de leka och hitta på saker att göra helt själv.

Så detta veckoslut var mitt ”ha tråkigt veckoslut” och har istället fått gjort en massa oväntade saker. Det är det felet vi gör när vi har så mycket färdigt program hela tiden, att det blir så lite tid för att göra ingenting, förundras över det lilla och hinna njuta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *