Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Efter stormen

12 Jan , 2020, 17.47 Clara Lindqvist

 

På lördag kväll hade vi storm. Väderleksrapporterna hade varnat för storm så tror nog de flesta var förberedda. Men ingen storm är den andra lik och skadorna efter en storm kan vara rätt överraskande. Många gånger blir det också elavbrott och så var det även denna gång.

Jag var själv i Tallinn och på väg hem när stormen kom. Vi märkte så gott som ingenting på båten men väl i land på Busholmen märkte vi ju att det blåste. Ringde Jöje som bad mig bli övernatten på fastlandet. I mörkret och blåsten är det inte så lätt att se och kan vara farligt att vara ute i stormen i mörkret. Läste att någon åkt runt med sin båt utanför Helsingfors, när någon ville uppleva lite äventyr……

Äventyr är det och nog åkte jag också som lite yngre i nästan vilken storm som helst men när man blir äldre och klokare förstår man att det är bäst att låta stormen vara och bege sig ut på vattnet först när stormen bedarrat. Om man inte måste ut på havet, naturligtvis.

Följande morgon gick jag till Gumbobryggan för att kolla läget och för att ta mig hem till Simsalö igen. Man ser på vassen att vågorna sköljt över bryggan. Tittade på postlådan som står där ganska nära vattnet, att den är lite farozonen när vattnet stiger.

Sen är det ju inte så kiva att ha sin båt förtöjd vid en brygga som blir under vatten…. Så det är bra att kolla upp sin båt när det stormar.

Vår landgång var helt under havsnivån så Jöje hade tagit gummistövlar med åt mig för att jag skulle kunna ta mig i land. Det jag var mest nervös över var min telefon, att hur skall jag rädda den om jag nu snubblar….

Och det är alltid lite spännande stämning i naturen efter en storm, lugnt och fridfullt och många som kollar upp och vill veta om stormen medfört skador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *