Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

LUX Simsalö

6 Jan , 2020, 22.09 Clara Lindqvist

 

I dag var jag med några tusentals andra och tittade på det fantastiskt LUX 2020 i Helsingfors och nog är det en härlig upplevelse. Och det jag på något sätt tycker är så otroligt med detta evenemang är att det får såhär många människor i rörelse, otroliga mängder av människor som vill bli berörda av vackra upplevelser. Konst skall väcka känslor och då har nog LUX 2020 lyckats.

Sedan åkte vi hem till Simsalö och åkte sakta eftersom det var lite disigt och man inte såg så bra och dessutom hade vi lite is vid stranden. Och när jag kom gående till huset så lyste vår lykta så stämningsfullt i mörkret. Den hade vi gjort tidigare på dagen och i mörkret var den så fin. Blev en bra avslutning efter det pråliga LUX i storstan.

Vår granne Grunne hade nämligen sina barnbarn Olivia och Felicia här över trettondagen och jag bjöd dem över till oss idag på förmiddagen. Roligt med barn i huset när de egna har blivit så stora och flyttat bort. Vi var ute och tittade på den lilla, lilla gnutta snö som fallit under natten och på isen som lagt sig en aning vid stranden. Vi beslöt oss för att försöka få ihop lite snöbollar och göra en snölykta.

Väldigt mycket snö hade det ju inte fallit under natten men vi skrapade ihop det som fanns, rullade bollar och hittade en bra stubbe till underlag.

Snön var ju lämpligt våt så det var ganska lätt att få bollarna att fastna i varann. När lyktan väl var färdig satt vi ett ljus att brinna i den och den lyste så fint.

När vi kom in läste jag högt ur boken Jul i Bullerbyn. Min favoritbok som jag läst varje jul sen jag fått boken 1972.Tur att Olivia och Felicia kom över så att jag kunde läsa den för någon. Och bäst jag läser ropar Olivia ” Titta en snölykta” och minsann, en snölykta hade ju också Bullerbybarnen byggt. Tur att inte allt i världen förändras.

Läs också

2 kommentarer

  1. Grunne skriver:

    Så fin lykta ni gjort. Det behövs verkligen litet ljus nu även här ute i skärin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *