Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

En skön jul till alla.

23 Dec , 2019, 20.10 Clara Lindqvist

 

Vi har haft den mest fenomenala december sedan jag flyttat till Simsalö 1995. Det har varit så varmt, ingen snö eller is. Man kan ju tycka att det är tråkigt så här inför jul och för julstämningen är det inte så bra. Men för mig som skall åka av och an med båt så är det rent fantastiskt härligt att vi kunnat röra oss helt obehindrat hela december. Just decembermånad är alltid fullspäckat med program och det brukar betyda att jag måste övernatta på fastlandet men bara en enda natt blev jag tvungen till det. Det var för att det var så sent jag kom hem, de var regnigt och blåsigt så då blev jag på fastlandet. Men bara en natt på hela december!!!! Just den biten av den globala uppvärmingen är helt ok….

Hela december är ett enda förberedande inför jul och jag brukar börja i god tid så att man hinner njuta av allt juligt och bli trött på det till januari. Men i år har jag inte riktigt hunnit så bra men beslöt mig för att då får det bli ett sådant år, inte hela världen att man inte har allt som egentligen hör till julen för mig. Jul blir det i alla fall och då får man klara av att lite tänka om. Lättare att skriva än att förverkliga men jag jobbar på det hela tiden=)

Ljusslingorna till utejulgranen var länge ett mysterium; var har jag lagt dem? Och vägrade bestämt att köpa nya. Men sedan var det någon som kom ihåg att vi hade haft dem för att lysa upp båtlidret till kräftskivan och så kunde Jöje och Axel få utegranen att lysa.

Men i stället för att fixa en massa så har jag hunnit umgås en hel del under december; träffat vänner man inte träffat på länge, några konserter och många små hyggestunder här och där.

Och kanske att det viktiga med julen ändå är att hinna möta varann. Att ta tid för små gemensamma stunder där man hinner träffas. Det är bara inte så lätt att säga ifrån när utbudet av allt man kan göra i december är så enormt och det är så mycket man skulle vilja göra.

Jag tror också att det kan vara bra att julen lite tvingar oss att besöka vänner och släktingar. För även om det kan kännas som att man inte riktigt vill hinna så är det ändå möten med andra som ger en mest och när man suttit på ett äldreboende en stund under julen så infinner sig julens budskap av sig själv. Idag var det en liten tant som ville höra en julsång och alla vi som då var där stämde upp i en julsång. Riktigt stämningsfullt.

Ha en skön jul allesammans!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *