Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Skärgårdsborna i stan

15 Dec , 2019, 21.03 Clara Lindqvist

 

En av fördelarna med att bo i Sibbo skärgård är att man bor på landet men har ändå nära till stan. Problemet är att det så sällan blir av att åka in till stan och ta del av kulturutbudet. När man jobbar i stan och väl kommit hem så ids man inte ta sig tillbaka. Men ibland lyckas man överkomma sin lättja och komma upp ur soffan. På lördagkväll var vi många Simsalöbor som tillsammans åkte in till stan för att se på teater.

Vi började med att äta gott hos våra sommargrannar. Eller sommar och sommar. En annan fördel med Sibbo skärgård är att de som har sin sommarstuga här på Simsalö har möjlighet att vara ganska mycket på sin stuga, eftersom Simsalö ligger så nära huvudstadsregionen. Om man skall sitta flere timmar i bilen för att komma till sin sommarstuga så då åker man inte sådär bara av och an. Men till Simsalö kommer man lätt på en kväll om man så vill och tillbaka igen. Och det betyder igen för oss som bor här året om att vi kan umgås mycket med alla sommargäster. På så sätt blir det ett lite större umgänge.

På samma sätt så är inte heller avståndet till fastlandet så långt så det gör att även om det tycks som att man bor isolerat, när man bor på en ö, så gäller det inte riktigt Sibbo skärgård. Den ön ligger nära till fastlandet och stan. Så här är man inte så isolerad.

Efter att vi alla ätit gott begav vi oss till teatern och njöt av kulturutbudet hela kvällen. Sedan gick vi ännu på stan och beundrade alla fina ljusarrangemang och fönstershoppade. Vi hade valt en bra kväll för en kväll på stan för det var varmt och bara lite regn så hemfärden till Simsalö gick fint. Så är det minsann inte alltid 14 december.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *