Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Svamp, I love!

14 Sep , 2019, 12.04 Clara Lindqvist

 

Just nu finns det så mycket Karl Johan svamp så jag har svårt att hinna till Mathilda båten på morgonen och lika svårt att komma hem direkt efter att båten anlöpt Simsalö, för vägen från oss till allmänna bryggan har många svampställen. Riktigt irriterande att ha bråttom på morgonen men ändå vara tvungen att hålla utkik efter alla Karl Johan svampar längs vägen.

Och det absolut bästa sättet att spara Karl Johan är att torka den. Tycker dessutom att det är bra att man inte behöver fylla frysen med produkter som man kan spara på annat sätt.Jag satt i misstag svampar på hushållspapper på hjälpköksgolvet en gång för många år sedan och döm om min förvåning när jag på morgonen hade kruttorra svampar. Så vi torkar alltid svampar på hjälpköksgolvet, till Jöjes stora glädje då han skall balansera mellan alla papper med svamp….

När jag är ute och går på Simsalö så måste jag alltid plocka svampen direkt för annats hittar jag dem inte mer. Man tycker att det skall vara så lätt men vägen ser alltid annorlunda ut åt andra hållet.Så jag plockar dem och lägger dem vid vägen och så tar jag dem när jag går hem.

Och ofta kommer jag hem med famnen full av svamp.

Ville tyckte vi skulle prova på carpaccio av Karl Johan och det blev gott. Vi skar tunna, tunna skivor av svampen och lade dem på ett fat. Sedan olivolja, citron,parmesan, salt och peppar. Jättegott.

Så när jag idag kom hit till Hotell Nestor i Korpo och begav oss ut i skogen så hittade vi en massa fin svamp. Jag rensade och preparerade carpaccion i kvällssolens sken på gården utanför hotellet.

Sedan fick jag låna lite ingredienser i deras kök och så lät jag svampen stå ca en timme i olivoljan.

Och medan vi väntade på maten kunde jag servera mina kolleger på den härligaste svampcarpaccion, garanterat närproducerad!

Sedan fick vi naturligtvis den riktiga maten som var mer än utsökt men lite roligt var det att kunna bjuda på carpaccion=)

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *