Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Min arbetsväg

29 Aug , 2019, 08.12 Clara Lindqvist

 

Jag får ofta frågan om när måste du riktigt stiga upp för att hinna till centrum av Helsingfors till kl.8 på jobb och de flesta blir väldigt förvånade när jag säger att det tar mig ca 1-1,5 h att komma till stan från Simsalö.

Det var ju inte meningen att jag skulle jobba på fastlandet utan den ursprungliga idéen var att jag skulle jobba som konsthantverkare här på Simsalö. Jag såg framför mig att kunna vakna i lugn och ro och gå till den gamla skolan på Simsalö där jag skulle hyra ett rum för att kunna göra mina hantverk där. Banen skulle vara med mig och inte behöva gå på dagis.

Men jag är alldeles för social så jag ertappade mig själv med att hitta på svepskäl till att gå på kaffe till än den ena och än den andra.Så när jag fick frågan om jag kunde komma och vikariera i handarbete och bildkonst i Östersundom skola så vips var jag där och barnen på dagis.

Och nu har det gått snart 20 år och jag har hunnit jobba både som hantverkare, timlärare, klasslärare,rektor och biträdande rektor. Jag tar mig alla dagar till fastlandet på jobb. Min dag börjar bokstavligen såsom Sibbos slogan säger ” Börja din dag på en skogsstig” och det gör jag. Jag vaknar alltså 5.50 och 6.25 går jag iväg mot den allmänna bryggan på Simsalö.

Härifrån tar jag sedan Pörtö line. I ca femton år åkte jag i ur och skur egen båt eller snöskoter men tycker det är jätteskönt att kunna åka turbåt, så det gör jag gärna. Det är inte så stressigt som att åka egen båt. Och sådana dagar som det varit den senaste veckan så är det en ren ynnest att få åka med båt på jobb.

I Gumbo är jag ca kl.7 och där har jag min båt och bilplats och så kör jag till stan. Ibland åker jag bara till Botby metrostation och ibland åker jag ändå in till stan.

Och sen är jag framme på Unionsgatan ca 7.45, lite beroende på trafiken. Men jag skulle säga att många har lite likadan arbetsväg även om man bor i huvudstadsregionen. Så det är nog inte så dumt att bo på Simsalö, nära till staden även om man bor i skärgården.

Läs också

2 kommentarer

  1. Benita skriver:

    Oj nej Clara måst nog säga att du är lyckligt lottad, nog för att de inte är lätt förståss att bo på en holme. Inte är det lätt att bo på fastlandet heller utan någo bekvämligheter (har bott så på 70 o 80 talet men skulle inte byta en dag av dom 12 åren). Om man ändå kunde vara ut på en holme fast i två veckor på sommaren, men drömmar är ju inte förbjudna 💖
    Ha de bra där ute 🚤🏞 vi har en otroligt vacker skärgård också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *