Clara Lindqvist bloggar om livet i skÀrgÄrden

Okategoriserade

ButikbĂ„tskaffet👍

3 Aug , 2019, 23.51 Clara Lindqvist

 
SÄ har igen en sommar gÄtt och vi pÄ Simsalö har njutit varje mÄndag, onsdag och fredag av att kunna gÄ till butiksbÄten kl. 9 pÄ morgonen och efter det pÄ vÄrt Àlskade butiksbÄtskaffe. Oftast Àr det Enska som kör butiksbÄten men denna sommar har Kim pÄ bilden ocksÄ kört butiksbÄten pÄ sin rutt genom skÀrgÄrden i Sibbo, BorgÄ och Helsingfors.
Varorna i butiksbĂ„ten Ă€r vĂ€ldigt bra, liksom servicen. HĂ€r Ă€r det bitrĂ€det Daniela som motvilligt stĂ€ller upp pĂ„ foto 😀 Grönsaker , jordgubbar, hallon och Ă€rter Ă€r det jag frĂ€mst köper men Ă€ven det goda BorgĂ„brödet.Visst blir det Ă€ven annnat men det Ă€r dessa produkter som Ă€r extra goda i just butiksbĂ„ten.
Genast efter butiksbesöket sÀtter vi hastigt fram bÀnkarna, kokar kaffet och sÀtter fram BorgÄlimpan, ost och jordgubbar frÄn Lindqvist i Immersby. Sedan tar alla sin kopp och sÀtter sig ner en stund.
Och hÀr sitter vi sedan, dricker vÄrt kaffe och Àter vÄrt bröd med ost och jordgubb. Vi blir uppdaterade om det senaste som hÀnt pÄ Simsalö och Àven om hÀndelser i den stora vÀrlden.Vi Àr nyfikna och frÄgar varandra om sÄdant vi inte vet och alltsom oftast Àr det nÄgon som vet om:
– hur och nĂ€r Ă€ppeltrĂ€den skall beskĂ€ras
– hur blir man av med myror, gĂ€ss och annat otyg
– hur skall gott kaffe kokas
– olika boktips
– hur man skall sköta en whiplash skada
– hur ser en strandveronika ut
– var man kan parkera i stan
– hur var det nu igen med Jukkas varv, hur kom det sig att det blev ett bĂ„tvarv hĂ€r
och allt möjligt annat som dyker upp under kaffestunden. ButikbÄtskaffet ger ramen för en inofficiell trÀff för alla som bor pÄ Simsalö och i dess nÀrhet. Den fyller pÄ nÄgot sÀtt en funktion som ett ganska lÀtt, okomplicerat sÀtt att trÀffas. NÀr man varit social en stund pÄ morgonen kan man sedan gÄ hem och syssla med ditt och datt.

Det roliga och spÀnnande Àr just att diskussionen ibland gÄr in pÄ spÄr som man inte först anat eller ens tÀnkt. Och plötsligt hÀnder det att vi sitter dÀr i flere timmar, andra mÀnniskor börjar redan komma efter posten som kommer tvÄ timmar efter butiksbÄten.

NÀr jag gÄr hem snurrar Ànnu tankarna i huvudet och det kÀnns bra att bli riktigt utmanad att tÀnka. Och det Àr det som Àr sÄ roligt med butiksbÄtskaffet, man umgÄs med olika mÀnniskor som alla arbetar med olika saker och utan att man anar det kan man rÄka in i riktigt intressanta diskussioner. Och de alldeles vanliga diskusionerna Àr lika viktiga de med. Det handlar om att ge sig tid för ett möte med andra, ett möte som man aldrig vet vad det kan ge.

Vi vill inte gĂ€rna Ă€ndra pĂ„ sĂ„ mycket för meningen med butiksbĂ„tskaffet Ă€r att det skall vara sĂ„ enkelt som möjligt, inget Sköna Hem anda över vĂ„r dukning =) Men en sak skall vi förbĂ€ttra till nĂ€sta Ă„r. Vi skall ta med vĂ„ra egna kaffemuggar sĂ„ att vi inte onödigt tĂ€r pĂ„ jordens resurser med engĂ„ngsmuggar. SĂ„ blir Greta sĂ€kert lite gladare.đŸ™‹â€â™€ïžđŸ˜€

LÀs ocksÄ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *