Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Medmänsklighet

1 Jun , 2019, 06.41 Clara Lindqvist

 

I söndags var det dags för vårfest på Sionförsamlingens bönehus på Simsalö. Pingstförsamlingen ordnar alla år en vårfest för oss skärgårdsbor och det är vi glada för. Vi kommer till bönehuset för att sjunga tillsammans och lyssna till berättelser. Efteråt är det alltid kaffe med dopp. Jag har under några år brukat medverka med att läsa olika texter eller dikter. I år hade jag talat med Ulla-Britt och Allan Lindqvist att medmänsklighet skulle vara ett bra tema.

Vi blir alltid bjudna på ett fint kaffekalas och här är det Ulla från Kamsholmen som är på väg hem efter valförrättat värv.

Det brukar vara så att jag känner alla som kommer på vårfesten men idag när jag steg in i salen så var där en helt ny familj. Gick fram och presenterade mig och då visar det sig att det är en lettisk familj som förra året hade varit ut till Norkullalandet för en utfärd med cafebesök, utkikstornet osv. Nu hade de gått ner till Gumbo bryggan och stigit på samma båt de tog förra året och döm om deras förvåning då de halvvägs märker att båten inte alls åker till Norrkullalandet utan till Simsalö.

De kunde ju inte annat än att stiga av vid Simsalö bryggan och de som var med där på båten bjöd in dem till vår vårfest. Så där hamnade de mitt bland oss svenskspråkiga. De kunde ju inte svenska så vi visade och berättade efter bästa förmåga. Efteråt blev det kaffekalas och livliga diskussioner. Vi tog dem sedan ännu på sightseeing på Simsalö och nöjda över sin dag åkte de hem.

Men det kunde ha blivit en annorlunda dag. Skulle inte de ha blivit inbjudna till vår fest så skulle de ha spenderat 6 timmar på ett regnigt Simsalö där de inte kände någon!

Så jag kom på att vårt tema medmänsklighet fick en ytterligare dimension av denna lettiska familj. När vi gör något för andra och visar medmänsklighet är det visserligen för den andra vi gör det. Men det är oftast så att det ger mer åt den som gör än den som är mottagare. Därför är det viktigt att visa medmänsklighet, för att vi alla skall må bra. Inte vet jag vad den lettiska familjen tyckte om dagen men vi Simsalöbor var väldigt glada över att ha fått visa gästvänlighet åt dem och på gott humör gick vi hem från Sion.

Läs också

4 kommentarer

  1. Maria Holmberg skriver:

    Fantastiskt fint Clara och andra Simsalöbor!

  2. Stina Lähde skriver:

    Trevligt att läsä om Simsalö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *