Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Kervokärringar på besök

5 May , 2019, 09.26 Clara Lindqvist

 

Äntligen veckoslut och man får fortsätta arbeta med trädgården; kratta, fixa blom-och trädgårdsland, planera nya odlingar osv osv och bäst man krattar så börjar det snöa! Och vilka flingor sedan, riktigt Kervokärringar. Vi funderade varför riktigt stora snöflingor kallas Kervokärringar men vi vet faktiskt inte, så kallas de bara. Kanske det någon gång har varit någon marknad där Kervoborna endera haft fina och stora kjolar eller sedan har de varit stora på sig??? Försökte lite höra mig för men ingen visste riktigt varför stora snöflingor kallas så. Det är också möjligt att detta är ett uttryck som använda bara på Simsalö?

Hela dagen var mörk och regnig men i ett skede började det se bättre ut så vi rusade genast ut och tog itu med vårarbete. Ibland har jag tänkt att det skulle vara roligt att anställa hjälp om våren så att man skulle hinna med allt. Men då påminns jag av det jag skrivit på min köksvägg:

du blir aldrig färdig och det är som det ska

Det har Thomas Tranströmer en gång skrivit och jag tycker det är så bra. Det är inte meningen att man skall bli klar utan det är just att göra, planera och göra om som är det roliga. Och naturligtvis att emellanåt kunna njuta av handens arbete och verk.

Men efter att alla Kervokärringar dalat ner så fortsätter hela kvällen med ett stilla regn och det är egentligen ganska skönt det med. För det första så behövs regnet och för det andra så ger det mig tillåtelse att sjunka djupt ner i soffan, sticka,tända ljus och se på film. Härligt!

Och tur att jag tände ljus lite här och där för ungefär kl.21 så blev det elavbrott som varade i två timmar. Då blev filmen på hälft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *