Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vart tog vattnet vägen?

28 Apr , 2019, 21.14 Clara Lindqvist

 

Vaknade till underbart väder på lördagmorgon och vi satt och njöt av vädret och värmen och lyssnade på alla fåglar som bygger bo i vår vik, igen… Vi har en riktig fågelvik. Och bäst vi sitter där och njuter så ringer grannens Benko och ber Jöje komma och hämta strömming. De hade fått en hel del och kunde dela med sig. Vårens första strömming, nam!

Medan vi satt där så såg man helt hur vattnet sjönk och sjönk och man undrade hur lågt det riktigt kan sjunka. På det här stället ser man aldrig bottnen, nu var det extremt lågt vatten.

Allt ser så annorlunda ut, när vattnet är lågt och ingenting ännu riktigt börjat växa. Och det här som är en vassrugge utanför vår strand, det är nu en liten ö.

De här två stenarna finns när man kör in till oss på Simsalö och den med pinne på brukar aldrig synas. Därför har någon i tiderna borrat ett hål i den stenen så att man kan märka den.

Jag kommer ihåg vår granne Marga Bäckblom, som bodde som vår granne när vi flyttade hit 1995. Hon ville att vi skulle sätta ut pinnen på våren. Den tas alltid upp till vintern så att inte isen far iväg med den. Jag åkte iväg med min båt och letade efter hålet på den spetsiga stenen. Jag hörde att Marga skrek från stranden men jag hörde inte vad. Efter en liten stund ser jag hur 85 åriga Marga hoppar i båten, drar igång den och kommer ut till stenen, tar metallstängen från min hand och sätter den i hålet på den ANDRA,flatare stenen…. Sedan sätter hon sig med en nöjd min tillbaka i båten och åker i land. Sådärja!!!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *