Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vårfåglarna är alltid lika väntade.

3 Apr , 2019, 17.34 Clara Lindqvist

 

Nu kommer vårfåglarna och det är en riktig fågelsafari att åka upp med Sibbe om morgnarna. Fullt med fåglar överallt och särskilt i rännan. Märkligt hur glad man blir när man ser de första vårfåglarna, det inger hopp om att våren är på väg. Och alltid lika roligt att följa med deras sysslor.

Dock var jag först så glad när jag såg dessa fågelplogar tills Babsan tyckte det såg ut som skarvar och vid en närmare titt så insåg vi ju att det faktiskt är skarvar och då blev glädjen kort…. dem skulle vi helst slippa helt och hållet.

Minsta lilla öppning i isen och fåglarna är där. Här var det ett skrakpar som simmade omkring men lyfte så fort båten närmade sig. Det är så roligt att se så många fåglar från Sibbe. Sedan när det blir mer öppet vatten så sprids fåglarna till alla världens ställen men nu när rännan är smal så håller sig fåglarna till den och vi som åker Sibbe kan passa på att fågelbonga på nära håll.

Och dessa härliga gäss skulle också gärna få flytta till andra breddgrader…. Två gäss är ju ännu ok och Kanadagäss är lite bättre än vitkindade men inte mina favoritfåglar.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *