Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

När far isen?

19 Mar , 2019, 18.05 Clara Lindqvist

 

Den här tiden på året funderar vi alla som bor i skärgården att hur länge kan vi ännu åka snöskoter och när börjar isen vara så dålig att man inte mer kan åka på den? Eftersom isläget ser så olika ut på olika håll så får jag ofta höra att ” Va, har ni is ännu???”

Och visst har vi is ännu men det är vått och mycket vatten på isen, så ganska svårt att ta sig fram förutom med svävare, det går bra. Och igår kväll var vi ute och sparkade i mörkret med Babsan och det gick bra, bara man har dubbar under skorna.

Kakusteinsundet börjar som vanligt vara lite dåligt men än går det att åka bara man vet exakt var man skall köra. Och när det tar slut i detta sund så borde det ännu gå att åka till Björnsö eller via Risholmen till Gumbo.

På många håll ser det nu ut såhär och då är det bra med svävare. Och när man skall åka över isbitarna så vill jag helst inte att svävaren är full med folk, då känns det en aning obehagligt. Men snabbt går det med svävare, från oss till Gumbo går det på några minuter så bäst att passa på och njuta av snabb färd. För snart är det nog båt som gäller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *