Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Utmaningarna fortsätter

5 Feb , 2019, 20.08 Clara Lindqvist

 

Tja, om man har flyttat ut till en ö för att bo där och jobba i stan så blir man inte så hemskt upprörd över dåligt väder. För några år sedan så hade jag suttit inne på ett seminarium en hel kväll och när jag kom ut och skulle gå till bilen så ösregnade det. Jag beklagade mig högt över regnet, varpå en man lite ironiskt menade att ” lilla gumman nog blir lite våt när du skall gå till bilen men såå farligt är det inte”. Jag hann inte svara före en annan upplyste mannen om att Clara nog inte beklagade sig över de tio metrarna jag skulle gå till bilen. Snarare var det 3 km i öppen båt i regn och blåst som tärde på mitt goda humör=)

Men nu är jag nog trött på snö, vatten på isen och väder som verkligen inte gör vägen upp till Gumbo lättare. Jag åker inte alls snöskoter nu eftersom man då åker i en snösörja och många har fastnat på isen. Och så är det vatten vid alla stränder och skall man gå ut via bryggan till isen så är det en halv meter snö att plumssa i. puuust. Man borde på något sätt kunna komma från ön ut på isen, vingar skulle inte vara dumt!

Jag åker helst svävare och om jag har kvällsprogram så blir jag övernatten på fastlandet. Undrar om det är åldern som spelar, jag undviker helst äventyr på isen i dåligt väder.

En bra sak med att bo i skärgården är att man inte egentligen behöver skotta, man åker bara av och an med skotern så har man en väg. Behändigt!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *