Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Isarna är inte bra ännu

19 Jan , 2019, 00.51 Clara Lindqvist

 

På fredagen skyndade jag hem från jobbet för att åka hem med svävare före alla sommargäster skulle ut och fira veckoslut. Vår svävarchaufför Eerik ville att jag skulle komma tidigare eftersom han måste köra flere gånger. Man ryms kanske 3-4 i svävaren men nu när det är dåligt före så tar han helst två i gången och därför blir det att köra många gånger.
Men när jag väl kom till Gumbo var det flere som skulle ut så jag sade att jag bra kan vänta i Gumbo kiosk och satte mig där,beställde en latte och smörgås och fördrev tiden. Och passligt nog fanns där fina Simsalö vantar till salu så köpte ett nytt par.

Om man har valt att bo såhär krångligt så då får man vänja sig vid att allt inte alltid går som på Strömsö, man väntar ofta, färden går inte alltid kortaste vägen och ibland kommer man inte alls hem utan måste bli övernatten någonstans. Men i dag kom jag galant hem lite senare och det var en vacker hemfärd i skymningen.

Men isarna är verkligen inget att lita på just nu. Rakt utanför Gumbo bryggan är det helt öppet fast det varit så kallt.

Och att gå hem till oss från Sibbes brygga på Simsalö är värsta Mika Myllylä träningen… men det är bara bra för konditionen=)
Det är så svårt att förstå att fastän det är -14 grader ute så plumsar man i snöblandat vatten på isen och det är verkligt tungt.
Och fast man nog nu ser att folk åker snöskoter eller mönkijä på isen så håller den inte överallt, bara på de vägar man har märkt ut. Man måste verkligen veta var och hur man rör sig. Så gå inte ut på isen.

Läs också

2 kommentarer

  1. Mi skriver:

    Tänkte på dig/er igår då jag körde hem från jobbet. De ser härligt ut , men vet att föret inte är de bästa o att isarna ännu är dåliga. Från dag till dag ser man hur vädret, isarna o snön varierar och efter alla år vid samma plats har man lärt sig en del
    Ha en bra helg,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *