Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Alltid vet jag inte med vilken farkost jag kommer hem

16 Jan , 2019, 20.51 Clara Lindqvist

 

Alla morgnar har jag nu åkt Sibbe, som kommer till den allmänna bryggan på Simsalö. Fast båten på bilden är järnbåten Gun, som vår posteljon använder.

För en vecka sedan började isen hålla så mycket att man kan gå på isen från Sibbes brygga till oss och det underlättar livet en hel del, då det är lättare att transportera saker via isen än via vägen genom skogen på Simsalö.Men fast det gick att gå på isen på morgonen så kan det vara att det inte går när man kommer hem. Det berodde en dag på att det kommit så mycket snö så isen sjönk och det var helt jättevått att gå på isen.

Så då fick jag vackert dra pulkan i snön genom skogen. Tur nog hade jag inte så mycket saker så det gick rätt bra.Och granen utanför vårt hus såg nog fin ut med all snö.

Och idag igen när jag kom ner till Gumbo så var det inte menföresbåten Sibbe mer som skulle ta mig hem utan svävaren. Lite smått obehagligt alltid varje gång då man skall åka i mörker och så. Men skall man hem till Simsalö så skall man.

Och bra gick det, även om det alltid känns lite obehagligt att åka över rännor. Men i morgon på morgonen blir det igen menföresbåten Sibbe eftersom de lovat så mycket snö och då är det för tungt för svävaren. Vädret bestämmer allt.

Läs också

2 kommentarer

  1. Marica Brandt-Pihlström skriver:

    Oj vad det låter spännande och så tycker jag det låter så mysigt med vädrets makter som styr ert liv därute , jag inser att jag är en bekväm stadsbo som romantiserar livet ute i skären. Men oj vad fint ni har det och granen är verkligen vacker.
    Jag säger bara att duktiga du och din familj, och kan du snälla andas ett djupt andetag för mig, jag längtar efter den friska luften i Sibbo skärgård.
    Kram och gonatt, Mica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *