Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

jul i skärgården,Okategoriserade

Och lagom till jul kom menföret…

24 Dec , 2018, 00.41 Clara Lindqvist

 

Det brukar ofta vara dåligt före på julen men nu har vi två år i rad haft öppet vatten hela jultiden och tänkte att det blir säkert lika i år så jag passade på att bjuda in släkten till julfirande på Risubacka. Men naturligtvis så gick det bra att åka med egen båt ännu på fredag men på lördag började det frysa över till Gumbo och nu har vi riktigt menföre. Sååå typiskt….

Vyerna är det inget fel och särskilt idag när solen tittade fram så var det mycket vackert. Men isen begränsar ju nog hur man tar sig till fastlandet. Så nu gäller det att börja planera om och dessutom inse att det kommer att vara menföre ett par veckor nu.

Men tur nog så går Sibbe.Tidigare kom man faktikst ingenstans men nu går ju Sibbe alla dagar. Inte kanske alltid då man skulle behöva, men i alla fall. Och därutöver så får man förlita sig på grannhjälpen, som faktiskt fungerar på Simsalö och därför kan vi i alla fall fira jul på Risubacka.

Hemma har vi fixat för jul och försökt att ändå inte stressa ihjäl oss utan att också mitt i julfixandet kunna sätta  sig ner och dricka en kopp kaffe i allsköns ro och njuta av att få hålla på och fixa för julen.

Nu är ändå julen här och det som är ofixat får bli det, jul blir det i alla fall.

Ha en skön jul och var snälla med varann!

,

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *