Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Första advent.

2 Dec , 2018, 21.13 Clara Lindqvist

 

Vi firade första advent med att ha glöggkalas för några grannar och det kändes roligt att fixa huset i julskick. Julen är ju i alla fall så kort, så för att hinna njuta av alla fina dekorationer måsta man ju börja senast vid lilla jul.

Fast jag kan tycka att man borde förnya sig så känns det också viktigt att ha sina julstjärnor och pepparkakor. Och i vår familj blir det absolut inte första advent om vi inte äter lutfisk. Något år har jag glömt att köpa och så har det varit dåligt före, så att åka och köpa lutfisk har inte varit en möjlighet…Men i år hade jag kommit ihåg och vi var dessutom alla hemma, vilket inte är så vanligt.

Senare på kvällen tog barnen och ungdomarna fram brädspel och alla tyckte det var genant att jag fotade för de ville inte hamna här=) Men eftersom det hela tiden talas om hur mycket barn idag är bara på nätet och spelar så känns det skönt att det också finns stunder där man njuter av gamla beprövade brädspel.

Idag hade jag dessutom ett såå roligt jobb, när jag skulle sätta alla mjukisdjur på plats som härliga barn lekte med igår kväll. Det är ett jobb som jag inte gör alltför ofta så det var med glädje jag placerade Mamma Muu på sin plats, min storebror Calles apa, pojkarnas gamla nallar( Av Kerstins fina nallar) älgar och renar osv.

 

Jöje kom hem med ett rådjur från veckans jakt och den har hängt i vårt båtlider så idag har vi styckat det, vakumförpackat och fryst in.Härligt att ha mycket viltkött! När jag för 24 år sedan flyttade till Simsalö så hade jag bilden av att när vi bor här i naturen så kommer också maten att vara närproducerad. Så har det nu inte varit till hundra procent men mycket av vår mat kommer från Simsalö eller öarna här runtomkring.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *