Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Tre goda svamprecept

25 Sep , 2018, 19.04 Clara Lindqvist

 

Jag har tre absoluta favoritrecept med svamp och skall dela de recepten här.

1. Det första är en pasta med Karl Johan svamp.

Man steker svampen, och tricket är att steka svampen länge så att den blir knaprig.Karl Johan svampen kan vara ganska blöt och steker man den inte tillräckligt så blir den så där ”kokt” och då är den inte, enligt mig, så god.

Sedan strör man lite vetemjöl över och häller på grädde. Om den blir för tjock så späder man på med lite vatten och kryddar med salt och peppar.

Till detta kokar man god pasta. Så rostar man lite pinjenötter, river en skål med parmesan och en annan med persilja.

Slutligen lägger man alla tillbehör på pastan och njuter av alla smakkombinationer.

Den andra rätten är en soppa på fårticka. Bilden ser verkligen förskräcklig ut men jag kan lova att den smakar helt fantastiskt. Jag hittade receptet när jag googlade soppa på fårticka, Elmers soppa. Lönar sig att prova och här gäller samma som med Karl Johan, stek tillräckligt.En klick smetana passar bra.

Även trattkantarell blir god som soppa.

Hacka 1 liter svamp fint och stek den ordentligt. Strö på vetemjöl och stek en stund. Sedan häller man på 1 liter kött eller hönsbuljong och sedan 2 dl grädde. Krydda med salt och peppar. Sedan kan man steka bacon till och strö på men det går lika bra utan.

Hoppas ni vågar prova!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *