Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Sommar i skärgården❤️

29 Jul , 2018, 12.06 Clara Lindqvist

 

Den här sommaren har man verkligen fått njuta av en härlig skärgårdssommar med glittrande hav, stekande sol, simning i varmt, varmt vatten, luncher i skuggan och läsning på stranden. Och det bästa har varit att man inget annat behövt än en sommarklänning och den har man haft till sent på natten. Man har inte ens behövt klä på sig något mer efter midnatt utan kortärmad klänning har gått bra hela dygnet.
Visserligen har algerna lite förmörkat det härliga men alltför illa blev det sen i alla fall inte. En vecka ungefär var det riktigt illa men sedan har algerna funnits lite till och ifrån. Man har i alla fall kunnat simma och lukten finns i alla fall inte nu hos oss.

Finns nog inget jag tycker mer om än att simma i havet eller sjö. Och helt otroligt att vattnet varit så varmt att när man sträcker benen så långt ner det går så är det lika varmt som vid ytan. Undrar om jag någonsin upplevt detta i Finland?

Och så härligt att man nu alla dagar sökt sig till skuggan för att kunna sitta ute. På våren hade vi en debatt här hemma huruvida vi skulle ta ner några träd till för att solen skulle lysa mer på vår gård… Nu just är jag ju glad över att Jöje vann den debatten och vi har lite skugga på vår gård där man kan sitta och njuta av god mat och gott sällskap.

Paddling runt Simsalö, havet fullkomligt bleke.

Och alla härliga besök man gör under sommaren. Det fina med sommaren 2018 är att den började så tidigt så det känns nog som en riktigt härlig sommar där alla ingredienser funnits med.
Nu har man mycket att minnas när novembermörkret börjar.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *