Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Världens finaste väder men vad skall man säga om havet

15 Jul , 2018, 15.22 Clara Lindqvist

 

Vi har fått njuta av världens finaste sommarväder med sol och just ingen vind. Och fina solnedgångar har avlöst varann, det är så intressant att naturen bjuder på olika ljusspel lite beroende på ljuset just den dagen. Därför blir man ju inte trött på den utsikt man har, den ändrar från dag till dag.

Men väldigt svårt att njuta av vädret då havet mår så här!!!

Det ser ok ut på håll men när man går nära vattnet så är det en ärtsoppa utan like. Jag tycker det var någon gång 1998-1999 som det senast var så här illa. Andra somrar har vi haft alger lite till och från men det har sedan alltid kommit ett åskväder, regn eller storm och så har algerna igen blandats om och inte blivit värre. Men nu har algerna lagt sig som en matta i vår vik och det är bara fråga om timmar tills det börjar bli blått här och där och det börjar lukta.

Så nu igen blir man så ledsen för alla som skulle ha världens möjlighet att njuta av sommar i skärgården och så blir det såhär. Och direkt börjar man igen en gång att fundera vad man kan göra, för så här vill man inte ha det.

Blir riktigt glad över att vi skall till Päijänne i slutet på veckan..

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *