Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Simsalödagen 1.7.2018

1 Jul , 2018, 21.15 Clara Lindqvist

  Gallery

Idag hade vi Simsalödagen här på Simsalö, vid brandkårshuset och den allmänna bryggan. Det blåste helt otroligt och ibland kom det vindpustar så man trodde att alla bord skulle flyga i väg. Men det gick bra, lite engångs tallrikar och sådant som flög omkring men inte något värre.

Jag och pojkarna sålde våfflor som vanligt, vet inte hur många år vi gjort det men börjar nog säkert bli tio år. Våfflor är såå perfekt för dylika dagar, det är så klottigt att göra hemma och så osar det värre om man gör det i köket. När man steker så här på en torgdag så sprids dessutom en god doft.

I år hade Emmy och Freja gjort fina havreflarn som de sålde i jättefina påsar. Annars var det traditionellt med potis, tomat, lök, jordgubbar, honung, fiskprodukter, loppisgrejor och lite annat smått och gott.Café naturligtvis och sedan yxhuttande och ankarkastning. Uppe i den gamla skolan kunde man fynda olika hantverk och även lopptorget hade öppet.

Så lite av varje för alla men det roligaste och ganska viktiga är ju nog att träffa gamla och nya bekanta och bli uppdaterad om vad som hänt under vintern som varit.

Klockan 13 var det sedan startskottet för Simsalörunt och idag var det nog ett väder som hette duga,blåste ordentligt så de som paddlade eller rodde fick ta i ordentligt.

Och efter väl förrättat värv kan man unna sig en våffla!

Och naturligtvis få sina diplom och medaljer från rodden, ankarkastning och yxhuttande.

Så klockan tre gick jag hemåt, nöjd över dagen som visserligen innebär jobb men som ger mycket av viktiga möten och diskussioner,som behövs i vårt lilla skärgårdssamhälle.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *