Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Insekthotell

Risubacka insekthotell med pool och morgonsol!

7 May , 2018, 21.48 Clara Lindqvist

 

Detta underbara vårveckoslut har säkert alla njutit av värmen och solen och för alla med trädgård är detta just nu den bästa tiden att få rensa, hämta ny mull, gödsla, så och planera och fundera hur man vill ha sin trädgård det här året. Jag har läst och sett i olika trädgårdsprogram( trädgårdsfredag från SVT är den absoluta favoriten) och även i Pinterest har jag sett olika insekthotell som byggts. Och jag tyckte de såg så fina ut så jag bestämde mig för att göra en egen.

Redan under påsken gjorde vi stommen till insekthotellet och regeln för bygget var att allt skulle vara återanvänt, bara material som fanns i lidret eller så fick användas.

Och nu på veckoslutet började vi fylla hotellet med allt möjligt som vi hittade runtomkring oss och sådant som insekter tycker om. Vi läste på nätet och det finns hur mycket information som helst. För det är faktiskt inte bara för att dessa insekthotell är estetiskt vackra som man bygger dem. Man har på flere ställen i världen märkt att t.ex bin dör och man vet inte riktigt varför. Den naturliga miljön för många insekter har försvunnit och bland annat därför har man satt igång med att göra hotell för insekter.

Men det är ju också insekterna som gör så att skörden av frukt och bär blir bättre och vi har världens blåbärsställe så jag är verkligen intresserad av att få mycket insekter på Risubacka.

Nu har vi placerat insekthotellet så att morgonsolens strålar värmer det men det borde vara lite högre upp och helst ett vattenbad i närheten, så det måste vi ännu fixa. Men annars är det bara att vänta att insekterna hittar hotellet och det börjar surra.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *