Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Hygge,is,menföre,Okategoriserade,Skärgård,svävare

Hygge på brygge

14 Apr , 2018, 08.13 Clara Lindqvist

 

Den här veckans fina väder har varit en härlig vitaminspruta. När jag åkte hem från jobbet i Helsingfors centrum såg jag avundsjukt på alla människor som satt på uteserveringar här och där och njöt av solen och värmen och av att kunna sitta ute.

Vi har ordentligt menföre nu så sista svävaren går kl.17.15 och då gäller det att hinna med och få sonen från Dragsvik med sig plus den andra sonen från Vasa. Så man kan inte bestämma sig helt ex tempore att bli någonstans utan det gäller att skynda sig hem.

Kakusteinssundet är alltid det sund som är viktigt för oss som bor på Simsalö, när det blir dåligt där så börjar det vara slut på isen. Så jag brukar följa med hur isen rör sig runt sjömärket mitt i sundet. När man kör förbi och det gungar ordentligt runt hålet vid sjömärket så vet man att det inte är långt kvar till att menföresbåten Sibbe börjar trafikera. Och nu gungar isen nog där.

Men om man inte kan bli på ett Café i stan så får man ju fixa det själv. Så vi tog fårfällen,jordgubbar och vitt vin och gick ner till grannens brygga som badade i sol och lika fint var det att sitta där och njuta av solen och fredagseftermiddag. Hygge på brygge a la Simsalö =)

Och Jöje måste ju få åka med snöskotern en av de sista gångerna så han kom åkande de 20 metrarna vi har till Grunne grannens brygge.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *