Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Nu ändrar föret snabbt.

7 Apr , 2018, 22.25 Clara Lindqvist

 

Efter att vi haft en härlig vinter med verkligt bra före så ändrar det nu snabbt. Jag har hämtat säckar med mull hela veckan eftersom det är lättare att få ut dem till Simsalö med skoter.

Men det har ändrat mycket under denhär veckan. Vid Gumbo bryggan har det varit en liten sjö av vatten så man har åkt en lång runda runt för att inte bli våt om fötterna, när man åkt skoter.

I går morse for jag i väg på debatt om landskapsreformen och gick ut på isen för att vänta på svävaren.Men eftersom det var fint väder så var det många som skulle ut till stugan och svävaren kom lite senare. När jag kom till Gumbo så var det många som var på väg ut på isen. Solen sken och det var fint.

Senare åkte jag på god långlunch med goda vänner och satt länge och väl för jag har inte på länge behövt fundera på föret och om jag kommer hem eller inte, det har bara varit att åka hem, enkelt och bekvämt. När jag äntligen kl.20 fick rumpan upp ur soffan och begav mig hemåt så lät Jöje lite sur när jag ringde och bad att han skulle hämta mig från Gumbo. Undrade lite vad det berodde på men hade inte en tanke på att isen kunde ha blivit mjuk under dagen. Men det hade den!!!

Där satt jag sen i släden, drog mössan ner över ögonen och höll i mig. Isen hade blivit mjuk så Jöje fick köra med hård fart och det strittade både små isbitar och vatten över mig. Så väl hemma på egen strand var jag ganska våt och gick hastigt in och bytte om.

Den här bilden är från förra veckoslutet, när det ännu var fint före. Hann inte ta bilder av hemfärden, hade fullt sjå med att hålla i mig. Vi kan säkert åka egen skoter ännu en vecka, beroende lite på hurudant väder det blir. Men är nog glad över att svävaren finns.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *