Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vad göra när man inte hittar bilnyckeln efter den fina påsken???

3 Apr , 2018, 19.47 Clara Lindqvist

 

Vaknade i all hast, rusade omkring och gjorde mig klar och sedan när svävaren redan var vid stranden så hittade jag inte bilnyckeln… Jag och Jöje vände upp och ner på allt möjligt men icke sa Nicke. Pojkarna hade varit hemma över påsken så trodde naturligtvis att nycklarna hade åkt till Vasa eller Dragsvik. Där stod jag sedan och övervägde alternativen; fortsätta leta och ta mig med egen skoter till Gumbo men eftersom Jöje hade tagit ut akkun ur skotern och den låg på vardagsrumsgolvet så kändes inte det som ett bra alternativ.

Att gå upp efter att vi skulle ha hittat nyckeln är inte en god ide, för under måndagen har det snöat så mycket att det skulle ta en evighet att gå eftersom isen är täckt av blöt snö.

Det bästa alternativet var att bara fara upp med svävaren och sedan fundera hur jag tar mig till stan. Jag har en reservnyckel till bilen men inte till porten och jag har min bil bakom en port i Gumbo. Att ringa min pappa kl.7 på morgonen kändes inte okej, det går en buss till Borgåvägen och därifrån bussar till stan eller vem av mina bekanta åker till stan denna tid på morgonen osv osv. Hjärnan arbetade på högtryck.

Men till slut bestämmer jag mig för att ta problemet när jag är i Gumbo och rusar ner till svävaren och ibland har man tur!! För det visar sig att Pekka, som inte ofta åker svävare, har tagit svävaren denna morgon och han har portnyckel!!! Problem solved!
Att ibland kan man ha tur och väl hemma igen på kvällen så märker jag att nycklarna ligger i den ANDRA väskan…

Hela påsken har det varit ett otroligt fint väder och perfekt före att komma ut till oss så vi hade många gäster. Endel kom med bil eller skoter och andra kom gående eller skidande. Nu när vädret slog om så är jag verkligen glad att det ännu var fint före hela påsken. Det brukar inte vara så utan det är vanligt att vi har menföre på påsken.

Det blev så varmt och skönt i växthuset att vi kunde sitta där så gott som alla dagar och njuta av värmen och ljuset. Och en ny mugg från Villa Nokkonen hade jag också köpt till påsk.

Läs också

2 kommentarer

  1. Marica Brandt-Pihlström skriver:

    Låter såntypiskt detdär med nyckeln. Men slutet gott…

    • Clara Lindqvist skriver:

      Yep, stressigt när man snabbt skall göra beslut och inte riktigt vet om Det är rätt… men De va de ju=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *