Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Mer båtplatser i Sibbo?

26 Mar , 2018, 23.17 Clara Lindqvist

 

Idag när jag satt på fullmäktige så kom frågan om behovet av fler båtplatser i Sibbo upp igen. Jag har nu suttit 13 år i fullmäktige och den frågan dyker upp med jämna mellanrum och jag tror att de som varit med före det, även minns att frågan varit aktuell. Och visst är det ju bra med fler båtplatser och det behövs säkert men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi även då behöver fler bilplatser för parkering.
I Gumbostrand, där jag har min båtplats, så är det svårt med parkeringen. Vi har många sommargäster och skärgårdsbor som har båt och bilplats där och sen har vi ännu Gumbo kiosk och Gumbohuset med restaurangen Laituri och alla besökare skall parkera någonstans.
Jag konstaterade förra söndagen när det var fint väder att det var fullt med bilar överallt. Man brukar kunna parkera på Gumbo skolans gård men nu i och med branden så är det inte möjligt. Så det var bilar lite överallt där var man kunde få sin bil parkerad.
Och det är ju jättebra att vi har företagare som vill satsa på vår by, så vi behöver från kommunens sida nog fundera en och annan gång på bilparkeringen.
Och särskilt om vi vill utöka båtplatsernas andel.

Det jag länge funderat på är hur man skulle få vägverket att bygga en kaj där var det nu bara är sprängstenar. Det är liksom ett område som inte utnyttjas till något och som skulle vara bra som en kaj där man kunde förtöja sin båt. Men det räcker väl före man får vägverket att sätta pengar på det. Men bra skulle det vara.

Förra sommaren byggdes i alla fall en ny brygga och den har varit otroligt bra till att förtöja båten för en stund. Efter att Mathilda båten börjat trafikera så tar den mycket plats vid stora bryggan. Och många andra båtar så den nya bryggan fyllde ett behov.

Efter mötet gick jag hem över isen i mörkret. Det var inte så lätt eftersom det först såg ut som att de var snö på isen och då är det inte så halt.Men sedan blev det bara is och då kände man sig som ett nyfött föl när man gled lite hit och dit. Sedan efter en stund var det lite mer snö igen, men jag måste se upp för på en del ställen var det bara pudersnö och den fäster inte alls. Så jag försökte hitta ställen som var lite mörkare för den snön satt liksom fast i isen och då fäster den bra och man halkar inte.

Så här ljust var det inte men det gick inte att ta bilder i mörkret så jag sätter denhär bilden från söndagens promenad. För just här började isen ha ljud, det bara knaka och braka och kändes faktiskt riktigt obehagligt, fast jag vet vad ljudet kommer av. Men i mörkret om kvällen är ljuden annorlunda. Jag hoppade runt från snöfläck till snöfläck, upplysta av månen och alla tusen stjärnor.När jag kom in i vår vik så braka det så fruktansvärt att jag hastigt gick mot bryggan, upp på den och sen upp på land. Huh!

Läs också

4 kommentarer

  1. Milla skriver:

    Var försiktig där ute ! Snygga foton och igen en bra text
    Har tänkt på samma sak om kajen att där borde det absolut fixas en brygga så alla småbåtar kan parkera.
    Till skolans några parkeringsplatser kan man köra upp mellan skolan och Gumbohuset. Vi hoppas snart få allt fixas, men tyvärr hålls tältet på tills allt är klart på yttre sidan

  2. Petter Wallenius skriver:

    Jag vet att i Kalkstrad är det också kaos på sumarn med bilparkeringen. Alla får liksom fritt parkera på vägrenen och cykelbanan. En gång per sommar kommer p-vakterna från Nickby(?) på besök och ger ca 60-80 böteslappar. Där har kommunen en ny inkomstkälla (jag kan gärna jobba på ackord här – prima sommarjobb). Nåh det kanske ändrar nu när Bruuke rivit det gamla vita kontoret. Där finns nu plats för 40 – 50 bilar om nu Lojo kalk går med på Pörtöbornas mfl så långe uttalade önskan.

    • Clara Lindqvist skriver:

      Yep, helt kaos ibland på sommaren längs med Kalkstrandsvägen och då finns där ju ändå en parkering, men den kostar=) Tror bara att man även i Sibbo för börja vänja sig vid att parkering kostar, kanske t.om mindre än böter….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *