Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

is,Okategoriserade,svävare

Svävartiden började

5 Feb , 2018, 21.05 Clara Lindqvist

 

Det här veckoslutet kom äntligen kylan och med den is.Äntligen, för nog har vi väntat.

Även om det är kallt, så går det inte att åka snöskoter till fastlandet. Några från Simsalö var över till Gumbo på söndag men än går det inte att färdas med snöskoter för alla. Vi får bara hoppas att det inte kommer så mycket snö de närmaste dagarna så att isen hinner frysa till lite mer. På bilden är Jöje och följer Emil till Sibbe, som ännu trafikerade på söndag eftermiddag.

Men från och med måndag morgon så är det svävare som gäller. Själv tycker jag jättebra om svävare, lätt och behändigt kommer man till Gumbostrand. För många sommargäster är det också behändigare eftersom svävaren kan ta sig till många ställen dit menföresbåten Sibbe inte kommer. Men det är begränsat med utrymme på svävaren. Vår elspis gick sönder förra veckan men att ta ut en ny spis med svävare kommer inte på frågan så bäst att vänta på skoterföre.

Så nu väntar vi bara på att isen skall bli tillräckligt stark så vi kan åka snöskoter till fastlandet,då blir livet lite lättare. Nu måste man planera in allt som skall göras under dagen mellan 6.40, första svävartiden och 17.15, den sista svävartiden. Och det är inte lätt att få en vanlig arbetsdag + lite uppköp+ besök hos pappa+eventuella läkarbesök+ kommunstyrelsemöten+ annat som man behöver göra under en vecka. Och det går ju inte, så några kvällar per vecka blir jag ännu på fastlandet övernatten. Men i väntan på ordentliga isar njuter jag av att sväva över isen till jobbet.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *