Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

I dag kunde man rösta på Simsalö

21 Jan , 2018, 19.52 Clara Lindqvist

 

I dag ordnade vi förhandsröstning på Simsalö skolhus och det är en hel del som skall släpas ut till holmen. Alla möjliga affischer, stämplar,valsedlar, kuvert och annat som behövs för att vi skall få en ny president i landet. Men förutom allt detta så skall vi också ha en printer och datamaskin för att kunna printa ut alla de papper som behövs vid förhandsröstning.

Och naturligtvis är det menföre och just så mycket snö att man inte kan använda kärra med hjul utan stolpakälken är bäst. Det är ändå inte tillräckligt med snö utan man får nu lite med tvång skuffa kälken över alla stenar, grus osv. Så efter många om och men fick vi röstningen igång och kunde ta emot alla ivriga röstare. När man röstar på Simsalö så bjuder vi dessutom på kaffe så att man samtidigt kan sitta och prata en stund och uppdatera sig om läget i skärgården.

Det märkliga är att det ganska ofta har varit menföre då vi har röstning på Simsalö och då är det ju inte rusning precis, vädret gör sitt då det inte är så lätt att ta sig fram. Men vi hade röstare längs med hela dagen så tiden gick fort och vi fick sätta tillbaka i kassen alla handarbeten som vi trodde vi skulle hinna med men så blev det nu inte. Vi får handarbeta hemma istället.

Läs också

2 kommentarer

  1. Marica Brandt-Pihlström skriver:

    Oj det låter så kiva med kaffet och småpratet. Men jo sedan alla förberedelserna det är inte så enkelt där ute i skären. Ni är jätte duktiga.
    Jag röstar nästa söndag i finska Hanken och där bjuds det nog inte på kaffe. Där går vi alla tysta för oss själva och säger inte ett ord.. så sånt här i stan. Mica

    • Clara Lindqvist skriver:

      Om du nu int råkar träffa på nån bekant=) men det är ju på gott och ont dethär med småskalighet, ibland kan det ju också vara lite för trångt men då får man ta en paus och sedan känns det bra igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *