Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Julen

24 Dec , 2017, 01.20 Clara Lindqvist

 

Nu har vi fixat och fejat hela dagen och det är bokstavligen midnatt och tyst i husen.Skönt att gå och lägga sig för att vakna till julafton i morgon.

Hela december har varit ett fixande inför jul och det har varit ganska skönt att det varit båtföre hela tiden. Just ingen is alls att tala om vilket har betytt att man kunnat färdas rätt fritt tills havs. Det enda problemet är att det ibland är dålig sikt med mörker, regn och blåst men för det mesta har det gått bra. December månad är ofta fullt av program så det isfria vattnet är onekligen en fördel.

December på Simsalö betyder många kalas, många har födelsedag då.För mig var det helt nytt att man bara går till varann utan att ringa före eller utan att vara bjuden och jag har nog ännu lite svårt att inte bjuda, för mig hör det så till. Men här går man alltid när någon har födelsedag och det är ett ganska bra sätt att umgås,då blir det av att man ses.

Det blåser otroligt därute nu, vinden bara slår mot taket och man hoppas att inte elektriciteten far…Men det skulle blåsa mindre i morgon och man får hoppas det stämmer så att julen blir lugn och rofylld.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *