Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Olycka till havs, alldeles i närheten.

9 Dec , 2017, 22.28 Clara Lindqvist

 

Igår kväll var det två kutterförare som omkom i en olycka i Borgå skärgård och det är inte långt härifrån. Vi kom själv hem rätt sent i mörkret och blåsten och inte ser man ju väldigt bra måste jag säga. Man vet ju nog hur man skall åka men jag har en gång i mörkret åkt på en stock som låg och flöt i mörkret. Det var ganska obehagligt att plötsligt stöta på något som man inte ens vet vad det är före man stannat båten och undersöker. Stocken stanna under båten och fastna vid motorn och före jag nu hade fått loss den så drev jag ju rätt långt.

En annan gång fick jag motorstopp i storm och mörker och det var inte roligt att se hur jag drev mot klipporna. Lyckades med en paddel hålla mig utåt från klippan och fick sen tag i vassa som växte där. Så jag låg i fören och drog mig framåt och mot stranden där det inte fanns klippor. Och sen hoppa jag iland, fick fast båten med hjälp av en sten som jag rulla till stranden. Sen gick jag till det enda huset där det bor folk året om och tur för mig så var de hemma. För mobiltelefonen…. ja den hade ju ingen akku =)

Så vi låg i sängen med Nelli och lyssnade på helikoptrar som flög fram och tillbaka och det kändes obehagligt att veta att människor är i nöd till havs i det vädret.

När jag tände ljusen i köket idag morse så hittade jag inte vår gaständare så istället när jag hade tänt ett ljus med tändstickor så tog jag eld från ljuset till följande sticka istället för att dra längs med askens sida. Och precis när jag gör det kommer jag ihåg hur min farmor alltid sade att om man tar eld från ett ljus så dör en sjöman…. Så i morgon köper jag en ny gaständare.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *