Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Vägen hem är mycket mörk.

9 Nov , 2017, 22.20 Clara Lindqvist

 

Nu är det den mörkaste tiden att komma hem, det är mörkt när man far och mörkt när man kommer. Endel kvällar ser man bra och månen lyser upp havet så att man ser bra medan man andra kvällar bara är glad att man kommer hem överhuvudtaget. Vissa kvällar, som ikväll, när det är mörkt, det duggar och blåser så är det en utmaning att se hur man kör. Det går nog men helt roligt är det inte och den här tiden på året brukar jag ibland bli på fastlandet övernatten.

På morgonen går jag genom en mörk skog och ibland springer älgar eller rådjur över vägen, ibland är det ugglor som tittar på en men oftast får jag gå riktigt ensam. Förutom en morgon då vi var rikigt många som väntade på båten vid Simsalö.

Men jätteskönt att vi har en förbindelsebåt som är varm och trygg. Vi har också skaffat en värmare till vår egen hyttbåt och det är nog en stor skillnad, skönt med en varm hytt.

Nu är också tiden då isen ibland lägger sig under natten och vikarna har tunn is.

Och ibland är det snö på bryggan. Men kommer det snö så ser man illa fall alla öar och det är inte alls lika mörkt som det var att komma hem ikväll. Dessutom blåste det på i vår vik så jag fick balansera ganska ordentligt på bryggan före jag tryggt var på Risubacka. Huh!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *