Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

En perfekt dag för ”hygge”

29 Oct , 2017, 15.48 Clara Lindqvist

 

När det ser ut såhär ute och väderleksrapporten lovar likadant hela dagen så är det en perfekt dag för hygge.

Vi hade danska gäster i somras och vi fick denna bok som gåva. Jag hade hört om boken och blev jätteglad över att få den och av danskar och allt=). Nu har jag läst boken och är helt övertygad om att vi borde hygge oss mer. Att ordna det mysigt och trevligt tillsammans skulle man kanske säga på svenska. Tanken om att man skall ordna trevliga stunder är jättebra.

Och alltid behöver det inte vara så mycket. Vi kokade ,dukade fram lite morgonmål, tände ljus( mycket viktigt enligt boken) och satte eld i spisen. Ganska ofta äter vi långa morgonmål på veckosluten och det ger en bra början på dagen. Idag bjöd vi dessutom grannen över och satt sen och hade hygge en god stund medan regnet öste ner utanför.Härligt när man har tid och inget speciellt som måste göras.

Vårt växthus är ett annat ställe för hygge och ofta behöver man inte så mycket mer än lite kaffe och tilltugg,växthuset ger en så fin stämning och det är en njutning att sitta där och njuta. Viktigt är också att man inte börjar med alltför mycket förberedelser, när det blir mycket arbete med att ordna hygge så blir det inte hygge så keep it simple gäller.

Och även Lilli uppskattar växthuset, varmt och skönt men ändå lite som att vara ute.

Kaffe på stranden, picnic lite här och där, brasor vid stranden, skrinning, svampplockning, butiksbåtskaffet, jag kom på att vi är ganska bra på hygge här i skärgården. Kanske på många andra ställen också? Huvudsaken att ta hand om sig själv och människor runt omkring en och speciellt en dag som denna.

Emil tjänstgör som bäst i Dragsvik så veckans tragiska olycka kom oss väldigt nära och kanske också därför vill man krypa in i sitt hem och omge sig med det som ger en kraft och glädje.

Läs också

2 kommentarer

  1. Grunne skriver:

    Jag får tacka för morgonkaffet och stämningen på er mysiga veranda. Idag passade det extra bra då jag just vaknat när ”hyggeinbjudan” kom. Det var bara att ta på sej kläderna och traska iväg…Skönt att komma till färdigt dukat bord, så här första morgonen i vintertid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *