Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Bed and breakfast på Simsalö?

4 Sep , 2017, 17.41 Clara Lindqvist

 
  1. Förra veckoslutet hade vi danska gäster från Fredrikssund, Kirsten och Ole. Det är spännande att få umgås med nya människor och särskilt från andra kulturer. Men jag har varit lite orolig med att ta gäster till oss på Simsalö, det är ändå lite krångligt att åka av och an. Vi gjorde ett gott försök förra året med Katarina från Sverige och med Heloise från Frankrike och det gick jättebra så därför vågade vi en gång till ta emot gäster.

Och det är ju så himla roligt att få uppleva hur någon annan ser på vårt Simsalö och vår skärgård, många har ju inte en skärgård som vi utan är alldeles hänförda av Sibbo skärgård. Man blir så van vid allt här så man ser inte att det nog är lite extra att bo som vi gör.

Många tycker det är  intressant att vi använder så mycket från naturen. Att man går ut och plockar kantareller på backen, steker dem i smör och serverar och sedan plockar man blåbär och gör en paj tadaaa!

Och alltid är det uppiggande att växla tankar och få visa vår finska skärgård.

Och som pricken på i:et så var det ju forneldarnas natt på lördag. Och som vanligt så träffas vi på någons strand och alla tar med sig något och så sitter vi och bara umgås. Jag hade berättar för våra gäster om att vi bränner brasor vid stranden för att signalera att sommaren är slut. Men lite besviken var jag att det var så få brasor, skulle ha sett fint ut med brasor lite här och där. Tur nog så var det två brasor i vår vik.

Så om jag inte skulle ha händerna fulla med det jobb jag har, så skulle jag nog allvarligt fundera på att öppna Bed and Breakfast på Risubacka. Och vi har ju kollektivtrafik till Simsalö så jag skulle bara stå på trappan och hälsa besökarna Välkomna!

 

Läs också

6 kommentarer

  1. Marica Brandt-Pihlström skriver:

    Super, låter kiva med B&B på Simsalö. Lyckans turister !

  2. Grunne skriver:

    Ingen tokig idé!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *