Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Många caféer för båtturister!

14 Aug , 2017, 23.16 Clara Lindqvist

 

 

Länge hade vi bara ett café i Gumbo, Gumbo kiosk och det var vi glada för. Det kändes skönt när det cafeét kom, det blev mer liv och rörelse vid bryggan och det kändes mer tryggt när pojkarna skulle vänta i Gumbo på skjuts, att skolan skulle börja eller att mofa eller nån annan skulle hämta dem till fotisen. Ett café betyder alltid mer liv och rörelse och det kändes bra.

 

Efter att Gumbo kiosk etablerat sig i byn har andra också dykt upp. Lite längre med Gumbovägen finns Gumbostrand Konst och form som förutom konstutställningar även har en fin bistro med allehanda läckerheter.

I år har vi även haft restaurang Laituri i Gumbohuset, där man kan äta eller ta en kaffe, sider eller en öl. Det är jättekiva att det händer i byn och att det nu faktiskt finns många ställen att välja mellan. Först var nog en och annan orolig för hur det skall kunna finnas så många caféer och matställen i samma by men åtminstone hittills har det gått bra. Det tycks snarare locka fler människor till Gumbo.

På lördagarna har Gumbohuset ordnat torg. I år fick vi dessutom en ny,fin brygga precis nedanför Gumbohuset, som gör att fler besökare kan ta i land och bryggan har varit i flitig användning.

För några år sen började Cafe Komsalö med sin caféverksamhet och det var många som tyckte att det var på tiden att man också fick ett mål för sin båtfärd. Härligt att kunna besöka ett café när man far ut med båten!

I år har dock Komsalö haft stängt men i stället så öppnade Norrkulla ett café, så nu kan man besöka det istället på sin båtutfärd

 

eller så kan man åka till Norrkulla från Simsalö för att träffa sina grannar från Lågor=) mycket behändigt!!

 

Och nog är det ju helt underbart att efter arbetsdagens slut kunna sätta sig en stund under ”vass”taket i solstolen vid Gumbohuset och lugna själen en stund före man åker hem.

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *