Clara Lindqvist bloggar om livet i skärgården

Okategoriserade

Musik på Simsalö.

17 Jul , 2017, 19.11 Clara Lindqvist

 

För många år sen arrangerade vi här på Simsalö tillsammans med föreningen Musik i Sibbo, en kammarmusikkonsert på sandplanen vid Simsalö skola. Det var främst bröderna Kuusisto som uppträdde, kryddat med många andra artister. Det evenemanget blev dock för stort för oss att arrangera. Som bäst hade vi 750 besökare och det var en hel del att koordinera för att få allt, och alla hit och härifrån. Så vi höll en paus men sen tyckte vi ändå att vi ville ha nån form av musikevenemang.

Vi har haft Gitarr-jazzkonsert, Allsång med Benny Törnroos och Calle Pettersson, Box musikkör, Arne Alligator och nu de två senaste åren Ett skepp kommer lastat med visor med Stella Jonasson, Camilla Wiksten-Rönnbacka, Emelie Adolfsson och Dan Rönnbacka. På torsdagen 13 juli var det igen dags.

Stella Jonasson har skrivit några egna visor som t.ex Din ängel och i år hade även Camilla Wiksten-Rönnbacka två egna visor; Vid havet vilar själen och Sommarklichévisan. Jag fick så roligt när jag hörde den för jag hade just samma dag skrivit mitt inlägg om sommarmåsten och den visan handlar ju just om det.

Förra året då samma grupp uppträdde här, så blev det åska som var riktigt nära och eftersom elektricitet behövs för ljudet så måste gruppen avbryta konserten. Men… Emelies skarpa öga hade sett att det fanns en gammal orgel i en skrubb och hastigt bar några karlar fram den. Och helt otroligt men efter en Törnrosasömn på ca 50 år så fungerade orgeln!!! Snacka om att man gjorde kvalitet förr! Så i år måste Emelie ju få prova några stycken med orgeln och det gick riktigt bra! Och va roligt för den gamla skolorgeln att få vara med, så här på ålderns höst =)

Konserten var jättefin och vi njöt. När Stella sjöng sin egen låt Balladen om Isak Lilleberg så tänkte jag att så gott som alla skärgårdssläkter har någon som drunknat så igenkänningsfaktorn är hög.

Och från bilderna kan ni se att vi minsann inte bara satt stilla hela konserten och att man kan ha fruktansvärt roligt på allsång=)

 

Och skall man ha konsert på en ö så är det mycket fraktande. Men med gott humör går det bra, även om det regnar. Och Välkomna igen nästa år!

Läs också

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *